Rocker Rádió 2019 (egykori Rádió Rock)

 

Az új magyarországi rádió, a Rádió Rock FM 95.8 – Minden, ami Rock! szlogennel indult útjára 2016. május 17-én. A rádiót a 95,8Mhz-es frekvencián illetve online lehet hallgatni. Az első napon több neves énekes és zenekar fordult meg a rádió stúdiójában, többek közt a Tankcsapbda, Zanzibár, Hooligans, Edda.

Sajnos 2019 elején a Rádió Rock FM 95.8 megszűnt, de nem kellett sokat várni, hiszen nem sokkal később elindult a Rocker Rádió. Az utódot a Rock FM egykori programigazgatója, Kalácska Gábor alapította, és több korábbi munkatársat is elcsábított magával.

A műsorvezetők között ott van Kovács Áron, Kiss Orsi, Bűdi Szilárd, Barabás Bea, Nagy Feró, Kerekes Sándor, Vas Maya, Gaják Petra, Csizinszky Éva, Kalácska Gábor és Hajnal Gábor.

Rádió Rock

2016. május 17-én indult útjára a Rádió Rock FM 95.8 rádió (forrás: Rádió Rock)

A Rádió Rock FM 95.8 műsorkínálatában a magyar zenék kerülnek középpontba, de lesznek portréműsorok, életmódmagazinok, tehetséges zenészeket bemutató műsorblokkok, filmekkel és kultúrával foglalkozó adások és természetesen kívánságműsor is.

A földi sugárzású Rádió Rock több mint 2,5 millió hallgató elérésével számol, és emellett természetesen online is hallgatható. A pályázati úton meghirdetett 95.8 MHz-es frekvenciát a Favorit Masters Kft. nyerte, melynek alapítói és tulajdonosai Németh Gábor dobos, zeneszerző (Skorpió, Dinamit, P.Mobil), a Kőbányai Zenei Stúdió szaktanára, Vörös István énekes, gitáros, dalszerző (ex-Prognózis), és Andrási Beáta, a Vörös István Produkció ügyvezető igazgatója. Ők egyben a Magyar Rockzenészek Egyesületének létrehozói és vezetői. A munkatársak kiemelt médiumokból érkeztek.

A rádió programigazgatója Kalácska Gábor, aki a Juventus Rádió és a NeoFM volt programigazgatója, korábban pedig a Sláger Rádió zenei szerkesztője volt, az értékesítési és marketing vezető Moziesik Barbara, a TV2 értékesítési csoport vezetője, azt megelőzően pedig a Juventus Rádió értékesítési menedzsere volt.

A Rádió Rock reggeli műsora a RockReggel, reggel 6 órától egészen 10 óráig szól, melyben Kovács Áron, Kiss Orsi és Bűdi Szilárd várja a munkába induló hallgatókat. A stúdióban állandó koncerthelyszínt is berendeznek, így a vendégek élőben is bemutatják dalaikat, a stáb pedig nem csak hallgatja őket, hanem ha kell velük együtt zenél.

A délelőtt sem telik unalommal a rádióban, a RockDélelőtt műsorblokkban Csizinszky Éva a valaha volt legnagyobb rockslágereket válogatja össze, érdekességekkel és rocktörténeti pillanatokkal. A RockDélután szlogenje: Munka után hazaviszünk! Ebben az adásrészben Barabás Bea délután 3 órától egészen este 8 óráig szórakoztatja a hallgatóságot.

Természetesen a kívánságműsor sem maradhat ki egy rádió életéből, Rédl Ádám minden hétvégén 10 és 15 óra között várja a telefonokat és sms-eket.

Rádió Rock

Műsorok: Rockreggel, Rockdélelőtt, Rockdélután, Rockportré, Öltöző, Szeret hullámhosszán, Rockkávéház, Kívánságműsor, Mozipáholy, Magyar Hangok, Rocktojás, Rocktitkok
Műsorvezetők: Kovács Áron, Kiss Orsolya (KisÓ), Bűdi Szilárd (Szili), Barabás Bea, Nagy Feró, Kerekes Sándor, Vas Maya, Gaják Petra, Csizinszky Éva, Kalácska Gábor, Rédl Ádám, és Hajnal Gábor.

A rádió szlogenje: Rádió Rock, minden ami rock!

Rádió Rock FM 95.8 információk

Cím: Rádió Rock
1152 Budapest, Szentmihályi út 167. AC Üvegkupola
Központi telefonszám: (06 1) 91 11 958
SMS szám: (06 70) 7000 958
Email elérhetőség: info@radiorock958.hu
Saját zene beküldése: zene@radiorock958.hu
Értékesítés: sales@radiorock958.hu
A Rádió Rock internetes címe: http://radiorock958.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/radiorockmagyarorszag/

Rádió frekvenciák:
95.8 MHz: Budapest és környéke