Klasszik Rádió

 

Klasszik Rádió 92.1 a komolyzene kedvelőinek nyújt szórakoztató kikapcsolódást nap mint nap. A Rádió Budapesten és vonzáskörzetében az első, kizárólag klasszikus zenét sugárzó kereskedelmi rádióadó. A frekvencián a korai barokktól a 20. század elejéig tartó időszakban született komolyzenei darabok kerülnek adásba.

Klasszik Rádió


A Klasszik Rádió 2009. december első napján indult Budapesten és 60 km-es vonzáskörzetében. A 24 órás sugárzásban a legnépszerűbb klasszikus zenei darabok mellett napjaink népszerű filmzenéi, operarészletek, ismert szimfóniák, musicalek és crossover-ek is felcsendülnek. A programra jellemző a professzionális szerkesztői háttér, sokéves rádiós és zenei tapasztalattal. A rádió repertoárjában több ezer zenemű található, a rádió politikamentes, értéket közvetítő tematikus, zenei műsorokkal, egyedi megoldásokkal kiegészítve szórakoztatják a hallgató közönséget.

Klasszik Rádió

Hétköznapokon minden reggel 7 órakor a Nyitány – Klasszik reggel köszönti a Klasszik Rádió hallgatóit, majd 10 órától a Vivace zenei műsor hallható. Ebéd után szabadon címmel, minden hétköznap 13 órától hallható az Adagio zenei blokk, melyet a Dallamdélután követ. Az esti órákat filmzenékkel teszi szórakoztatóvá a rádió, 19 órától egészen 22 óráig a Klasszik Lounge – még több filmzene műsorblokk hallható. A „Kis éji zene” című éjszakai műsorrészben ismét klasszikus zenei dallamok hallhatóak.

A rádió célközönsége elsősorban a 35 év feletti, klasszikus zenét szívesen hallgatók csoportja, de a nemzetközi tapasztalatoknak megfelelően attitűd és életstílus alapján szegmentálható a hallgatói bázis. A Kasszik Rádió 92.1 célja, hogy megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét az emberekkel.

A rádió szlogenje: „Klasszikusok könnyedén!”

Klasszik Rádió 92.1

Műsorvezetők, munkatársak: Szatmári Róbert, Fellegi Lénárd, Háver-Varga Mariann, Varga Ramóna, Szirmai Krisztina, Hankó Viktor, Garami Balázs

Zenés műsorok: Kis éji zene, Nyitány – Klasszik reggel, Vivace, Adagio – ebéd után szabadon, Dallamdélután, Klasszik Lounge – még több filmzene, Fidelio Klasszik, Duett, Klasszikus kedvencek, Női szellem, Digitália, Cinemusic

Klasszik Rádió információk

Szerkesztőség: Aerial Rádió Műsorszóró Kft.
Cím: 1022 Budapest, Detrekő u. 12.
Telefon: +36.1.786.64.64
Fax: +36.1.787.84.61
SMS: +36.30.8.921.921
Email cím: info@klasszikradio.hu
Internetes cím: Klasszik Rádió
Facebook: Klasszik Rádió Facebook

Rádió frekvencia:

92.1 MHz: Budapest és környéke