Katolikus Rádió

 


A Magyar Katolikus Rádió 2004-ben indult el Magyarországon a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia jóvoltából. A rádió azzal a céllal alakul meg, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. A rádió közszolgálati műsorstruktúrájával segít eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben.

A Katolikus Rádió szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és egyetemem kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében. A rádió 3 stúdióból jelentkezik nap mint nap, melyek a legmodernebb digitális berendezésekkel vannak felszerelve.

Magyar Katolikus Rádió

A Magyar Katolikus Rádió 2004-óta van jelen a hazai rádiózásban (forrás: Magyar Katolikus Rádió)

A rádióról egy nagyon jó összefoglalót írt a főszerkesztő Szikora József:

„A katolikus rádió csapatában jelen vannak a „nagy öregek”, van derékhadunk, de talán a legfőbb erényünk, hogy a rádió Délibáb utcai épületébe belépő főként fiatalokkal találkozik. Érett, de a koruknak megfelelő gondolkodású, s valódi minőségi munkát végző fiatalokkal. Ez a munka – és bátran mondhatjuk: baráti közösség készíti a műsorokat a közszolgálati hírektől a népzenéig, kulturális ajánlótól a politikai elemzésig, gazdasági, jogi tanácsoktól a versig, rádiós regényig és hangjátékig. És sorolhatjuk tovább, a teljesség igénye nélkül: opera, sanzon, rock és country, ifjúság és család, egészség és életmód, betegség és gyógyítás. E témák mindegyike és még sok-sok más hallható a Magyar Katolikus Rádió műsorán. És hogy a „térbeli gazdagságra” is utaljunk, minden nap hallhatók nálunk a Kárpát-medence hírei, témáink az egyetemes magyarság témái közül vétetnek, s a műsorainkat mindenkinek szánjuk, aki magyar. A Kós Károly által mondottakhoz visszatérve: mindenkinek, aki magyar, s a szépet is magyarul szereti.” – forrás: Katolikus Rádió hivatalos oldal

A Katolikus Rádió szlogenje: „Örömhír mindenkinek”

A rádió és annak munkatársa számos elismerésben részesültek a 2004-es indulás óta. Néhány ezek közül: IPOSZ Emléklap díj 2015, a közműipar szolgálatáért, Gyermekekért díj 2013, árva, család nélküli bajba jutott gyermekek segítéséért, Szervátiusz Jenő-díj 2012, a keresztény és nemzeti kulturális értékek következetes, magas színvonalú képviseletéért, Márton Áron-díj 2010, a magyarság szolgálatában végzett munkáért.

Katolikus Rádió

Műsorok: „Isten, hazánkért térdelünk elődbe …”, „Valaki ír a kezeddel”, A föld sója, A héten történt, A vasárnap muzsikusa, A Vatikáni Rádió magyar műsora, Agrár-világ, Ajándékkosár, Akvarell, Angyalok citeráján, Architek-túra (Látványos), Arcok és sorsok, Asztali áldás, Az opera világa, Benső végtelen, Borivóknak való, Dallamív, Délutáni találkozás, Édesanyám főztje, Egyházzenei áhitat, Életmód-jegyzet, Életre-való, Esti mese, Guzsalyas, Hagyományok éltetői, Hangárium, Harangszó, Heuréka, Hírek, Hírtükör, Jegyzet, Jóhír-világ, Kapcsolatban, Kép a tükörben?, Keresztény Közéleti Akadémia, Kitalálom!, Körkép (debreceni és kiskõrösi összeállítás), Körkép (szombathelyi összeállítás), Körkép (szombathelyi és zalaegerszegi összeállítás), Körkép (soproni és pécsi összeállítás), Kvaterka, Lapozó, Látványos (Architek-túra), Lelkiségi irodalom, Liturgikus énekek, Magyarul, Meghívó, Mesebolt, Miért szeretem?, Mozgásban, Múltidéző, Műsorajánló, Napi evangélium, Nemzetközi lapszemle, Nótaműsor, Nyelvédesanyánk, Olvasólámpa, OMCE magazin, Páholy és pódium, Parlamenti percek, Pillanatfelvétel, Quo vadis?, Rádiós regénytár, Recept helyett, Reggeli ima, Reggeli riport, Régiók üzenete, Rózsafüzér-imádság, Sorsfordítók, Sportkrónika, Szentek, szentéletű emberek, Szentmise, Szép írás, Szomszédoló, Táj és lélek, Templom – tér – kép, Tény-kérdés, Természet – tudomány, Úrangyala-imádság, Útközben, Varázsdoboz, Velünk vannak, Vendég-oldal, Venite, Vidékjáró magazin, Világújság, Zene-közelben, Zenei kincsestár Zenés napköszöntő, Zöldelő

A Katolikus Rádió munkatársainak teljes listája a rádió hivatalos oldalán található meg.

Magyar Katolikus Rádió információk

Cím: Magyar Katolikus Rádió Zrt.
Székhely: 1062 Budapest, Délibáb u. 15.-17.
Levélcím: 1385 Budapest, Pf. 879
Telefon: (+36 1) 255-3366
Műsorokkal kapcsolatos észrevétel: (+36 1) 255-3333
SMS: +36 30 2503333
Fax: (+36 1) 255-3399
Email: ugyfelszolgalat@katradio.hu
Tájékoztatók, sajtóanyagok, meghívók: info@katradio.hu
A rádió internetes címe:  http://www.katolikusradio.hu
Facebook: https://www.facebook.com/katradio/

Rádió frekvenciák:

102,1 MHz Budapest
92,3 MHz Debrecen
104,1 MHz Dunaföldvár
92,5 MHz Esztergom
94,5 MHz Kalocsa
102,6 MHz Kaposvár
91,7 MHz Kiskőrös
91,4 MHz Komló
89,0 MHz Mór
96,6 MHz Sárbogárd
101,2 MHz Pécs
104,6 MHz Sopron
102,5 MHz Szekszárd
96,1 MHz Székesfehérvár
107,4 MHz Szombathely
101,8 MHz Tapolca
87,9 MHz Vác
94,6 MHz Veszprém
92,9 MHz Zalaegerszeg