Karc FM 105.9 – Online

 

A Karc FM fővárosi rádió 2016. február 15-én indult útjára a korábbi Gazdasági Rádió helyén. A Karc FM szerkesztője szerint egy év szükséges ahhoz, hogy a rádiót megszeressék. Az új kormányközeli rádiócsatorna vezetője a korábbi Lánchíd Rádió főszerkesztője, Gajdics Ottó lett. A rádió szerkesztősége a budapesti Lurdy Házban található meg, a hallgatók pedig a budapesti FM 105,9 MHz-en. A rádió mottója: „Karc FM … ami nyomot hagy”.

A Karc FM rádió műsorstruktúrájában legtöbbször a hírek és a beszélgetések jelennek meg, de lesznek zenei blokkok is. Gajdics Ottó a Magyar Időknek adott interjújában röviden jellemezte a rádió műsorstruktúráját: „lesz egy nagyon erős reggeli kezdés, amire fel lehet ébredni, és meg lehet szerezni a Magyarországgal, a világgal kapcsolatos legfontosabb információkat, amikről beszélgetni fogunk”.

A délelőtti adás főként a gyermekeket nevelő anyukákat és nyugdíjasokat célozza meg. Délután elmélyültebb, szakmaibb magazinokat hallhatnak a hallgatók, majd ezt követően interaktív, betelefonálós műsor következik Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre és a főszerkesztő, Gajdics Ottó vezetésével. Az esti kínálatban népzene, világzene és jazz szórakoztatja a Karc FM követőit.

Karc FM

2016-ban indult az új kormányközeli rádió a Karc FM (forrás: karcfm.hu)

A műsorokról röviden:

A FolKarc műsorban az autentikus népzene és könnyűzene találkozik, a műsorvezető Bizse Ferenc. Szintén Bizse Ferenc vezetésével jelentkezik a Hangadó, amelyben a zenék mellett élő beszélgetések és interjúk hangzanak el. A KarcFM valóban karcos reggeli információs magazinja a Hangoló, amelyben az aktuális és az azt megelőző nap legfontosabb eseményeit, történéseit dolgozzák fel a műsorvezetők.

Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsorában, a Kódex-ben, a közelmúlt történelmét emberi történeteken keresztül mutatja be a rádió. A délutáni műsorblokkban, minden hétköznap 16 és 18 óra között jelentkezik a két órás Paléver, a Karc FM interaktív, betelefonálós műsora, melyben nincs tabu téma, nincs tabu kérdés, Bay Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre és Gajdics Ottó társaságában. A rádió tehetségekkel foglalkozó Talentográf műsorában próbálja felkutatni a kiemelkedő képességű fiatalokat.

A rádió délelőtti magazinjában, a Spájz-ban nélkülözhetetlen információk, ötletek hangzanak el főként az otthon tartózkodó kismamáknak, nagymamáknak. A SztárKarcok műsorblokkban a könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai jelennek meg.

Karc FM műsorlista:

6:00 – 9:00 Hangoló
9:00 – 12:00 Spájz
12:00 – 12:30 Déli News
12:30 – 13:00 Kérdőjel
13:00 – 16:00 Magazinműsorok: Karcolat, Kérdőjel, Kódex, Talentográf, Partítúra, Így készült, Szabadjegyzés
16:00 – 18:30 Paláver
18:30 – 19:00 Kérdőjel (ismétlés)
19:00 – 20:00 Aroma
20:00 – 22:00 Primőr
22:00 – 24:00 Magazinműsorok: Karcolat, Kérdőjel, Kódex, Talentográf, Partítúra, Így készült, Szabadjegyzés

Karc FM rádió

Műsorok: FolKarc, Hangadó, Hangoló, Kódex, Paláver, Talentográf, Spájz, SztárKarcok

Műsorvezetők, szerkesztők: Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Fejér Balázs, Fürjes Diána, Lentulai Krisztián, Mohácsi Szilvia, Nagy Judit, Pálvölgyi Edit, Pelyach Gergely, Petz Margó, Saliga Péter, Simori Renáta, Vass István Zoltán

Karc FM 105.9 – Információk

Cím: Karc FM – 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.
Lurdy Ház Bevásárló-és Irodaközpont II. emelet

Központi telefonszám: + 361 911-1111
Élő adás idején hívható telefonszám: +361 911-1059

Email: info@karcfm.hu

A rádió internetes címe: http://www.karcfm.hu

Facebook: https://www.facebook.com/karcfm

Rádió frekvenciák: Budapest és vonzáskörzete: FM 105,9 MHz