Visszatér a Sláger Rádió?

Új tulajdonos és vezető a Juventus Rádiónál 2015. június 15-től a Slágert TV, a Fishing & Hunting Channel, SportKlub és a DOQ csatorna tulajdonosa, a Radu Morar érdekeltségébe tartozó Tematic Media Group Kft. – portfóliójának kibővítéseként – vásárolta meg a Juventus Rádiót, az eddigi Ayudate Holding Kft. tulajdonostól.A tulajdonos változása mellett közös megegyezés alapján távozott Door Tamás, a rádió vezérigazgatója, valamint Kalácska Gábor programigazgató is. Az új vezérigazgató Hauk Zoltán elmondta, hogy a közeljövőben a programstruktúra megváltozása mellett újra pozicionálják a rádiót. Az új vezérigazgató véleménye szerint a rádiós hallgatottsági szokások megváltoztak, a fiatalok fokozottabban fogyasztanak online zenét, a változásokra pedig a rádiós piacnak muszáj lépnie. A legfontosabb jövőbeli cél, a rádióhoz kapcsolódó felületek brandingelése és megerősítése.

A Juventus Rádió tulajdonosa a Marketing&Média értesülései szerint levédette a Sláger Rádió elnevezést. Ez meglepő hír, hiszen így elképzelhető hogy visszatérhet a 2009-ben megszűnt rádió márka a piacra. Az értesülés szerint a Juventus Rádiót Sláger Rádióra, vagy Sláger FM-re keresztelnék át.

Az új tulajdonos a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának adatbázisa szerint már jó ideje készült egy újabb rádió indítására: 2015 márciusában ugyanis Radu Morar másik cége, a Tematik Kabel Kft. elindította a Sláger Rádió név védjegyének folyamatát, majd június elején a Sláger FM elnevezés levédetését is. Az MMonline információja szerint viszont Radu Morar a hírt nem erősítette meg. A kérdés adott: vajon képes lesz-e az új Juventus Rádió az egyetlen országos lefedettségű piacvezető rádiót, a Class FM-et megszorongatni?

Forrás: Mediainfo, MMonline

 

Nem szóltak még hozzá.

Üzenet írása

Üzenet szövege