Rekordszámú hallgató követte a Rádió 1 Reggeli Show-ját

A Class FM rádiótól átszerződött műsorvezetők a hét elejétől már a Rádió 1-en szórakoztatták a hallgatóságot. Nem is akárhogyan, december 6-án közel 30 ezer online hallgató volt kíváncsi a Reggeli Show műsorára. Ekkora egyidejű internetes érdeklődés a magyar rádiózás történetében még nem volt.A várakozásokat is felülmúlta a Reggeli Show indulása a Rádió 1-en, december 5-én hétfőn már reggel 6 óra előtt több ezer hallgató csatlakozott a rádió szervereire. Az érdeklődök számra akkorára nőtt a hétfői napon, hogy a Rádió 1 szerverei sem bírták, így többször akadozott, vagy egyáltalán nem volt elérhető az online adás.

Reggeli Show a Rádió 1-en minden reggel 6 és 10 óra között (forrás: FB)

Reggeli Show a Rádió 1-en minden reggel 6 és 10 óra között (forrás: FB)

A hibákat másnapra javították, így kedd reggelre már nem volt probléma az online közvetítéssel. A legtöbb hallgató 9 óra előtt volt egyszerre a szerverekre csatlakozva, ekkor közel 30 ezres hallgatószámot regisztráltak a rádiónál.

„A hétfő reggeli tapasztalatok alapján az informatikai háttérért felelős kollegák a szerverek üzemeltetőjével együtt azonnal elkezdték a sávszélesség növelését, hogy minél több hallgatót ki tudjunk szolgálni az online felületeken is. Hétfő estére elkészültek ezzel a kollegák, és arról tájékoztattak, hogy a jelenlegi kapacitással akár 30 ezer online hallgató is tud majd hallgatni minket” – mondta nyilatkozatában a Rádió 1-et üzemeltető, Rádio Plus Kft ügyvezetője, Bakai Mátyás.

Sebestyén Balázs, a Reggeli Show műsorvezetője a keddi napot így zárta: „Ma reggel már hiba nélkül működöttek a szerverek és nagyon örültünk, hogy ilyen sokan tudtak minket interneten keresztül is hallgatni. Nagyon fontos ez a felület nekünk, mert sokan kérdezik tőlünk, hogyan tudnak hallgatni bennünket az ország azon részein ahol a Rádió 1-nek jelenleg nincsen analóg rádiós lefedettsége. A célunk, hogy minden reggel egyre több hallgató kapcsoljon a Rádió 1 frekvenciáira és hallgasson minket a weboldalon vagy a mobilalkalmazáson keresztül. Biztos vagyok benne, hogy holnap reggel még többen lesznek velük az éterben és online is”.

A Reggeli Show műsorát minden reggel 6 óra és 10 óra között lehet figyelemmel követni a rádió oldalán, a Rádió 1 új mobil applikációja segítségével és természetesen nálunk is az alábbi linken:

Rádió 1 – Reggeli Show

Aki pedig nézni is szeretné, mi zajlik éppen a Rádió 1 stúdiójában, az megteheti a Rádió 1 Facebook-os oldalán keresztül.

 

 

Nem szóltak még hozzá.

Üzenet írása

Üzenet szövege