Rádióhallgatottság 2015 végén

Naponta átlagosan közel hatmillióan hallgatnak rádiót Magyarországon, derül ki a TNS Hoffmann Mediameter konzorcium legújabb kutatási eredményeiből. A lakosság kétharmada naponta rádiózik otthonában, de rengetegen hallgatják a népszerű adókat útközben, az autóban.A 2015-ös őszi hallgatottsághoz képest ha kismértékben is, de nőtt a rádióhallgatók száma Magyarországon. A 2015. augusztus-októberre vonatkozó felmérések alapján megközelítőleg 5,6 millióan hallgatják naponta a rádiót.

A legújabb, 2015. november – 2016. január közötti időszakban a TNS Hoffmann-Mediameter konzorcium közönségmérése már 5,8 millió napi átlagos rádióhallgatót mért. A magyarok 64%-a otthon rádiózik, 45 %-a az autóban, 19%-a a munkahelyén vagy az iskolában, 6%-a pedig más helyszínen. A lakosság mindössze 8%-a csupán az, aki nem hallgat rádiót egy átlagos nap. Ezek az adatok az előző mérésektől nem sokban térnek el. A rádiót legtöbben hagyományos készüléken, 45%-ban autórádióval és 16% online hallgatják.

Országos napi hallgatottság – 2015. november- 2016. január (Forrás: TNS Hoffman-Mediameter)

Országos napi hallgatottság – 2015. november- 2016. január (Forrás: TNS Hoffman-Mediameter)

 

Az országos napi hallgatottság 2015. november és 2016. január között nem sok változást hozott, a leghallgatottabb rádiók jól tartják magukat az élmezőnyben, az első öt helyen nem történt változás a 2015-ös év eleji hallgatottsági mérésekhez képest. Továbbra is a Class FM rádió vezeti magasan a 15 évesek és idősebbek korosztályában az országos napi hallgatottsági listát, a rádiót közel 2,8 millióan követik naponta. A második helyet továbbra is a közmédia rádiója, a Kossuth Rádió bitorolja, amelyről nemrégiben volt hallható olyan hamis híresztelés, amely a rádió átalakulásáról szólt. A képzeletbeli dobogó utolsó fokán a fiatalok körében népszerű Petőfi Rádió foglal helyet. Ezt követi a népszerű budapesti zenerádió, a 89.5 Music FM, amely az utolsó olyan rádió a listán, amelynek a napi hallgatottsága még fél millió (726 ezer) felett van. Az ötödik helyen, az inkább idősebbek körében kedvelt Dankó Rádió helyezkedik el. A listára még felkerült a Bartók Rádió (182 ezer napi hallgató), Lánchíd Rádió(125 ezer napi hallgató) és a Magyar Katolikus Rádió (103 ezernapi hallgató).

Budapest napi hallgatottság – 2015. november- 2016. január (Forrás: TNS Hoffman-Mediameter)

Budapest napi hallgatottság – 2015. november- 2016. január (Forrás: TNS Hoffman-Mediameter)

 

A fővárosban naponta több mint 1.6 millióan hallgatják a különböző adókat az éterben. A listát továbbra is a Class FM rádió vezeti közel 486 ezres hallgatottsággal, az év végén átalakult Juventus Rádió utódját, a Sláger FM-et 259 ezren, a Kossuth Rádiót 223 ezren, a Music FM rádiót pedig 202 ezren hallgatják naponta.

Forrás: TNS Hoffmann Mediameter

 

Nem szóltak még hozzá.

Üzenet írása

Üzenet szövege