Rádióhallgatottság – 2015 ősz

A rádióhallgatók száma növekszik, derült ki a TNS Hoffmann-Mediameter konzorcium 2015. augusztus-októberi időszakra vonatkozó közönségméréséből. A résztvevőket arról kérdezték, hogy milyen eszközökön és milyen gyakorisággal hallgatják a rádiót.A kutatásból kiderült, hogy a magyar lakosság nagy része naponta vagy hetente többször hallgat autórádiót(66%) és a klasszikus rádiókészüléket(63%), napi vagy heti többszöri gyakorisággal magnón, hifi készüléken(23%) és mobiltelefonon(19%) keresztül. A megkérdezettek kisebb része számítógépen (9%), mp3, mp4 lejátszón(8%), laptopon(7%) vagy táblagépen(3%) rádióznak. Az okostelefenon rádiózók közel fele töltött már le rádiózásra alkalmas applikációt. A kimutatás eredménye alapján, Magyarországon naponta közel 5,6 millióan hallgatják a rádiót.

Országos napi hallgatottság - 2015. augusztus-október

Országos napi hallgatottság – 2015. augusztus-október (Forrás: TNS Hoffman-Mediameter)

A 2015. augusztus-október időszakban az ország leghallgatottabb rádiója a Class FM rádió volt, melyet naponta átlagosan több mint 2,5 millióan hallgattak. A második helyezett a Kossuth Rádió lett, napi átlagos 1,5 milliós hallgatottsággal, a harmadik helyre a közmédia másik népszerű rádiója, a Petőfi Rádió került fel egy kicsivel kevesebb, mint 1 milliós napi hallgatószámmal. A negyedik helyen, nem sokkal lemaradva a Petőfi Rádió után következett a Music FM, melynek hallgatottsága 700 ezer fő volt átlagosan naponta. A százezres napi hallgatószámot még a Dankó Rádió, a Klubrádió, a Bartók Rádió, Lánchíd Rádió és a Magyar Katolikus Rádió érte el. A diagramra fel nem került rádiók közül még kiemelendő a Jazzy Rádió, amely napi 88 ezer, a Klasszik Rádió napi 71 ezer és a Trend FM – Gazdasági Rádió napi 67 ezer hallgatójával.

Országos hallgatottság 2015

Országos napi hallgatottság – 2015. augusztus-október (Forrás: TNS Hoffman-Mediameter)

A napi budapesti hallgatottság 2015. augusztus és október között nem változott az előző kimutatáshoz képest, továbbra is a Class FM, Kossuth Rádió és Music FM hármas vezeti a hallgatottsági listát. Őket szorosan követi a Petőfi Rádió, Klubrádió és az Inforádió. A hírrádiót követi a Jazzy Rádió, Bartók Rádió és a Trend FM. A 12-es lista végét a Klasszik Rádió, a Dankó Rádió és a Magyar Katolikus Rádió foglalja el. Az összesített rádióhallgatók száma ebben az évben is meghaladta a napi 1 millió főt.

 

Nem szóltak még hozzá.

Üzenet írása

Üzenet szövege