Megszűnik az országos Class FM rádió?

Megtörténhet az, amire sokan számítottak: megszűnhet a Class FM rádió. A Médiatanács elutasította a kereskedelmi rádió üzemeltetőjének kérelmét, hogy újabb öt évre kapjon lehetőséget a sugárzásra – írja a HVG online. Így előfordulhat az is, hogy egy időre egyáltalán nem lesz országos kereskedelmi rádió.Az országos rádiót az Advenio üzemelteti, amely korábban közvetve Simicska Lajos tulajdonában állt. Nemrég viszont Michael McNutt és a Marquard-médiacsoport megvásárolta Simicska cégét. A vásárlás után az új tulajdonosok derűlátóan nyilatkoztak a rádió jövőjéről. Ezzel szemben a Médiatanács ma elutasította az Advenio még tavaly nyáron benyújtott kérelmét. A mostani döntést az Advenio megtámadhatja a bíróság előtt.

Class FM Morning Show

Megszűnik a leghallgatottabb reggeli műsor, a Morning Show? (forrás: classfm.hu)

 

A rádió az elmúlt időszakban többször is kapott figyelmeztetést a műsorvezetés miatt:  Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és  Vadon Jani Morning Show-jának több adásában is „a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására” alkalmas beszélgetések hangzottak el.

A Class FM 2009-től 2016. november 19-ig szóló, médiaszolgáltatásának  jogosultságának lejárásával egy újabb kibővített pályázat kerülhet elindításra. A tervek szerint az új pályázatot egy a mostaninál nagyobb vételkörzettel rendelkező frekvenciacsomagra írják ki.

„Év végéig egy bővülő vételkörzetű, új szolgáltatás pályázható majd, így nyitva marad a kapu a Class FM szolgáltatójának is – nyertes pályázat benyújtása esetén – a jelenlegi rádiózás folytatására” – fogalmaztak az egykor Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó rádióval kapcsolatban.

A Class FM tulajdonosai reménykednek a kedvező elbírálásban, de a döntés ellenére is hosszú távon terveznek, így az Advenio Zrt. biztosan elindul majd az új pályázaton.

Michael McNutt, a Sláger Rádió Zrt. többségi tulajdonosa hozzátette:
„A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése, amely felveti annak szükségességét, hogy a frekvencia díj korrekt piaci árát határozzuk meg, előrelátható volt, hiszen annak idején a Sláger Rádió esetében is a piaci realitásokhoz igazították a díjat és így kaptunk frekvencia hosszabbítást.”

McNutt megerősítette, hogy az Advenio Zrt. egyetértene ezen változtatásokkal és kész folytatni a tárgyalásokat az NMHH-val a témában.

Földes Ádám, a rádió nemrégiben kinevezett vezérigazgatója így reagált a ClassFM.hu oldalon a hírekre:
„Továbbra is célunk, hogy a jogszabályi kötelezettségeinknek eleget téve működjünk, tovább erősítsük a Class piacvezető pozícióját, szórakoztassuk a mintegy 3 milliós hallgatói bázisunkat, illetve az eddigi és a jövőbeli partnereinket és az ügyfeleinket maradéktalanul kiszolgáljuk.”

Forrás: HVG

 

Nem szóltak még hozzá.

Üzenet írása

Üzenet szövege