Megszűnik a Mária Rádió budapesti sugárzása

A Mária Rádió ugyan elnyerte a már eddig is használt 94.2 MHz-es budapesti frekvenciát pár hónappal ezelőtt, azonban július elején ezt el is vesztette, ugyanis a Médiatanács döntését a bíróság átírta.Az ország több részén is hallgatható Mária Rádiónak a legtöbb hallgatóját a budapesti 94,2 MHz-es frekvencián éri el. Július elején ezt a frekvenciát egy másik szolgáltató kapta meg. Még pár hónappal ezelőtt, az állomást működtető FM4 Rádió Kft. ellenfél nélkül nyert a tenderen. Az eredményt azonban a bíróságon egy rivális megtámadta, aminek eredményeként a Gazdasági Rádió esetében is is mert Műsor-hang Zrt. egyedüli érvényes pályázóként nyerte le a helyi frekvenciát. A katolikus Mária Rádió ajánlatát pedig érvénytelenítették. A feleknek 45 nap áll a rendelkezésükre a hatósági szerződés megkötésére, ezen idő lejártáig a Mária Rádió még sugározhat a fővárosban.

Mária Rádió

A budapestivel együtt összesen már 10 frekvenciát vesztett el a rádió, a legutóbbi 94,2-es budapesti frekvencián augusztustól a jelenleg a 105,9-en még sugárzó Gazdasági Rádiót üzemeltető Műsor Hang Zrt. rádiója, a vadonatúj Trend FM lesz hallható.

A vallási csatorna biztosan nem fog megszűnni, hiszen az ajkai, a ceglédi, a celldömölki, a móri, a pápai, a sárvári, a telkibányai, a várpalotai és a veszprémi vételi körzetekben hallható lesz ezután is.

Forrás: MNO

 

Nem szóltak még hozzá.

Üzenet írása

Üzenet szövege