Karácsonyi dalok 2020 – I. rész

Az 2020-as év sem maradhat el neves előadók karácsonyi dalai nélkül. Az év végén több előadó is leült a „kottafüzet” mögé, hogy az idei Karácsonyt egy kicsit különlegesebbé tegye.Több részes sorozatunkban, most három dalt mutatunk be nektek, melyeket jó eséllyel karácsonyi rádiós oldalunkon is viszont hallhattok.

Shawn Mendes, Camila Cabello – The Christmas Song

Shawn Mendes és Camila Cabello közös dala már egy hét alatt több milliós nézettségre tett szert. Ez nem véletlen, hiszen fülbemászó, kellemes dallama szinte mindenkit rabul ejt.

A klipben a két zenész – akik egyébként 2019 óta vannak együtt – a közös otthonukban felvett jelenetekben táncolnak és énekelnek, kedvenc kutyájukkal Tarzannal.

A dal egyébként jótékonysági célt (Feeding America) szolgál, ugyanis december 5-e és december 31-e között, minden 10 milliós nézettség után, 10 ezer dolláros adományt nyújt át Shawn Mendes alapítványa a rászorulóknak.

A The Christmas Song szerepel Mendes legújabb, Wonder című albumának Holiday Deluxe kiadásán is.

Mariah Carey – Oh Santa! (Official Music Video) ft. Ariana Grande, Jennifer Hudson

Mariah Carey nélkül idén sincs Karácsony

Mariah Carey az az énekes, aki az ikonikus All I Want For Christmas Is You megjelenése után szinte minden évben elhoz nekünk egy csodálatos ünnepi nótát.

Ezúttal két segítője is akadt, Ariana Grande és Jennifer Hudson személyében, akikkel együtt egy kissé modern, de mégis igazi ünnepi dallamokat felvonultató klipet készítettek el.

Az Oh Santa! igazából egy feldolgozás, mely korábban Mariah Carey 2010-es XMAS LP Merry Christmas I You albumán volt először hallható.

A klip a képzeletbeli Északi Sarkon, Télapó műhelyében játszódik, ahol a három énekesnőt színes ruhákba öltözött manók veszik körül. Különlegessége a klipnek, hogy Grande és Hudson vendégszereplése mellett olyan hírességek is feltűnnek a jelenetekben, mint Tiffany Haddish, Billy Eichner, Snoop Dogg, Jermaine Dupri, Misty Copeland vagy Mykal-Michelle Harris.

Christina Aguilera: The Christmas Song

Christina Aguilera a Late Night műsorban mutatta be legújabb karácsonyi klipjét

Ha már klasszikus énekeseknél tartunk, Christina Aguilera idei karácsonyi dalát is érdemes mindenkinek meghallgatnia.

Az erősen blues beütésű karácsonyi klipben Christina Aguilera kissé érdekes, pizsama szerű ruhában (kicsit utánanéztem: Vivienne Westwood által tervezett nadrágkosztüm) , otthonában egy feldíszített fa előtt adja elő legújabb szerzeményét, a megszokott felkontyolt frizurájával.

A „The Christmas Song” egy 1945-ös Nat King Cole dal alapján készült, amely már korábban, Christina 1999-es albumán is szerepelt. Így december elején megjelent videóklip inkább egy feldolgozásnak tekinthető.

További karácsonyi dalokat oldalunkon hallgathattok, a Karácsonyi Rádió különféle hazai illetve külföldi dalválogatásai között.

 

Nem szóltak még hozzá.

Üzenet írása

Üzenet szövege