Imre Géza olimpiai ezüstérmes lett Rióban

Csodálatosan menetelt Imre Géza a férfi párbajtőrözők versenyében, de sajnos a döntőben minimális különbséggel kikapott Pak Szang Jungtól, ezzel megszerezte a magyar olimpiai csapat számára az első ezüstérmet Rióban.Imre Géza a második fordulóban csatlakozott a küzdelmekhez, ahol magabiztos vívással 15-8-ra győzte le a kolumbiai John Edison Rodríguezt. A nyolcaddöntőben sajnos honfitársával, Boczkó Gáborral került össze, ebben a csatában szintén 15-8-ra nyert Géza.

A negyeddöntőben a kétszeres világbajnok észt Nikolai Novosjolov volt Imre Géza ellenfele. A világbajnoki címvédő magyar vívó az első pár percben hátrányba került, de sikerül egyenlíteni, majd ezután már nem engedte ki kezéből a meccset, és biztosan győzött (15-9).

Az elődöntőben a francia Gauthier Grumier következett, akit honfitársunk legutóbb a tavalyi világbajnoki döntőben legyőzött. A magyar vívó végig vezette a mérkőzést (2-1, 5-3, 7-5, 9-8, 12-10), az asszó végén (14-12) egy gyors tussal aratott győzelmet.

A döntőben az a dél-koreai Pak Sangyoung volt az ellenfele, aki az elődöntőben magabiztosan győzte le a svájci Benjamin Steffent (15-9). Párbajtőrözőnk rendkívül jól kezdte az asszót, és az utolsó harmadig kézben is tartotta azt, türelmesen, taktikusan, jól vívott. Az utolsó harmad előtt 13-9-re vezetett a magyar vívó, ezt követően két gyors tus következett (14-10). A dél-koreai sportoló láthatóan taktikát váltott ezután, és három gyors szúrással feljött 14-13-ra, majd pillanatok alatt ki is egyenlített. Az utolsó tusra egy kicsit várni kellett, mindkét vívó szúrt, de sajnos csak Pak Sangyoung talált be, és lett olimpiai bajnok. Imre Géza megszerezte az ezüstérmet.

Fényesen ragyog az ezüstérem a csalódott Imre Géza nyakában a férfi párbajtőr döntő után (forrás: GettyImages)

Fényesen ragyog az ezüstérem a csalódott Imre Géza nyakában a férfi párbajtőr döntő után (forrás: GettyImages)

 

A mérkőzés után, az elkeseredett sportolónk csak néhány szót tudott mondani az M4 Sport riporterének:

„Még egyszer már nem találtam el… Pontatlan voltam a végén… Kétszer kivédett, az jó volt, de azt hittem, megszúrom. De nem találtam el sehol” (M4 Sport)

Az egész napi teljesítményét nézve bátran kijelenthető, megérdemelte volna az aranyérmet a magyar párbajtőröző, de sajnos a szerencse most nem állt mellé. Mindezek ellenére az ezüstérem egy csodálatos eredmény, egy fantasztikus sportembertől! Gratulálunk!

Képek az emlékezetes döntőről:

Kövesd figyelemmel oldalunkon a Kossuth Rádióban a 2016-os riói olimpiai közvetítéseket!

 

Nincs hozzászólás

  1. […] szünet után a magyar vívó szerzett két pontot, és már 10-4-et mutatott az eredményjelző. A hétfői párbajtőr döntő után senki nem merte kijelenteni még ekkor, hogy innen már nem lehet elveszíteni az olimpiai […]

     

Üzenet írása

Üzenet szövege