Hosszú Katinka megszerezte második olimpiai aranyát

Csodálatos pillanatokat köszönhetünk a fiatal magyar úszónak, Hosszú Katinkának, hiszen ma hajnalban ismét elsőként ünnepelhettük. A női 100 méteres hátúszás döntőjében, hatalmas hajrával szerezte meg második olimpiai aranyát úgy, hogy féltávon még csak hatodik volt!Katinka élete első aranyérmét, óriási világrekorddal szerezte meg vasárnap hajnalban a női 400 méteres vegyes úszásban. Katinka esélyt sem adva vetélytársainak, 4:26.36-os idővel ért elsőként célba, amellyel a kínai Je Si-Ven londoni világcsúcsát döntötte meg, több mint két másodperccel.

A magyar idő szerint, kedd hajnalban megrendezett női 100 méteres hátúszás döntőjében kevesen számítottak arra, hogy Katinka lesz a befutó. Hosszúnak nem fő száma a 100 hát, világbajnokságon eddig még a dobogó sem jött össze neki.

A rajt most sem sikerült túl jól Katinkának, hetedikként indult el, majd 50 méternél hatodikként fordult. Ekkor óriási hajrába kezdett, úgy látszott a dobogó valamelyik fokára felérhet. De ami eztán következett, az ember feletti volt: Kathleen Bakerrel vívott nagy csatát, és végül három tizeddel megelőzte őt. Az 58.45-ös idő élete legjobb eredménye ebben a versenyszámban.

Hosszú Katinka Rió 2016 aranyérem

Hosszú Katinka második aranyérmét szerezte a női 100 méteres hátúszás döntőjében (Forrás: GettyImages – Clive Rose)

 

Katinka ezzel az aranyéremmel megduplázta arany medáljainak számát, és háromra növelte nemzeti sportolóink aranyérmeinek számát a 2016-os riói olimpián. Utoljára magyar úszó 1992-ben, Barcelonában végzett élen ebben a számban, Egerszegi Krisztina személyében.

Katinka az úszás után a következőket nyilatkozta az M4 Sport helyszíni riporterének:

„Még tegnap azt mondtam, hogy ez a 100 m hát olyan, hogy elsőtől nyolcadik helyig bármi lehet. Most kijött az, hogy mennyit versenyeztem az elmúlt négy évben. Sikerült elérnem, hogy nem aggódok a végeredmény miatt, hanem a kivitelezésre koncentrálok. Még nem fogtam fel, ahogy beértem, már a 200 m vegyesre koncentráltam. Álmodtam róla, hogy nyerek akár 100 m háton, de elég nehéz felfogni. A családom sem akarta elhinni, amit látott. 200-on délelőtt jól ment, most a 100 m hát döntője után nem volt olyan egyszerű a helyzet. A döntőben szeretnék egyéni csúcsot úszni.” – M4 Sport

További képek a felejthetetlen győzelemről:

 

 

Kövesd figyelemmel oldalunkon a 2016-os riói olimpiai közvetítéseket az MR-1 Kossuth Rádióban.

 

Nem szóltak még hozzá.

Üzenet írása

Üzenet szövege