Hétfőtől átalakul a Petőfi Rádió

Az elmúlt hetekben több forrásból is lehetett olyan pletykákat hallani, hogy teljesen megújul a Petőfi Rádió. Az információnk szerint Peller Mariann és Harsányi Levente fogja vezetni a reggeli műsort, Buda Marci lesz a délutános, minden hétköznap este, a Republic együttesből ismert Boros Csaba várja a hallgatókat. A rádió szerkesztője még több magyar zenét ígér, de a kereskedelmi rádiókkal nem akarnak versenyezni. Az átalakulás miatt a rádió jelenlegi „Nagyon zene” szlogenje is megváltozik.Hétfőtől, azaz 2016. május 30-tól megváltozik a Petőfi Rádió műsorstruktúrája. Pető Zoltán, a rádió főszerkesztője, az Origónak adott interjújában elmondta, hogy már hónapokkal ezelőtt elkezdték a munkát. Februárban rengeteg kutatási anyagot átnéztek, új alapszabályokat hoztak. Most teljes arculatfrissítés jön, mely nem csak új zenéket, hanem új műsorokat is jelent.

A magyar zene kínálata tovább bővül, vasárnaponként 5 órás műsorblokkban szentelnek időt a magyar zenének, és minden este lesz műsor, amely erre fókuszál. „A Petőfi mindig is a magyar zene otthona volt, és ez a jövőben sem fog változni” – mondta. Úgy fogalmazott, a Petőfi Rádió a magyar zene „nagyszínpada”.

A főszerkesztő MTI-nek elmondta, hogy erősíteni kívánják a rádió interaktivitását, ezt mutatja az is, hogy több olyan műsort terveznek, amelybe a hallgatók is bekapcsolódhatnak.

Pető Zoltán kitért arra is, hogy egy új platformot indítanak el a Petőfi Live-on, ahová bárki felöltheti saját zenéjét.

Reggel a Talpra Magyar!-ral jelentkezik Peller Mariann és Harsányi Levente, napközben és délután a zene mellett beszélgetések és interaktív blokkok következnek. A délutáni és esti műsorvezetők kiléte egyelőre titkos, de a jövő héten erre is fény derül.

A Petőfi Rádió szlogenje is megváltozik, a „Nagyon zene” kilenc év után változik meg, most „Az életed ritmusa” lesz hallható a rádióban.

A nyárra a Strand Fesztivállal és a Petőfi Zenei Díjjal készül a csatorna, tudtuk meg az Origo interjújából.

Forrás: Origo

 

Nem szóltak még hozzá.

Üzenet írása

Üzenet szövege