Frekvenciát nyert a Tilos és a Klasszik Rádió

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa július végén megtartott tanácskozásán fővárosi frekvenciát nyert a Klasszik Rádió és a Tilos Rádió médiaszolgáltatója, míg az eddig a Mária Rádió által használt sávra kiírt pályázaton a Műsor-Hang győzött.A Médiatanács eredményt hirdetett 3 budapesti frekvencián, 12 új frekvencia pályázatot készített elő, bírságokat szabott ki a televíziós kvóta kötelezettségek és műsor továbbítási kötelességek megsértése miatt, 9 közösségi média szolgáltató pedig műszaki fejlesztésre szóló pályázati támogatáshoz jutott.

Médiatanács

A médiatanács kezdeményezi a hatósági szerződés megkötését a Trend FM szolgáltatással pályázó Műsor-Hang Zrt-vel (aki korábban a 105,9 MHz-en a Gazdasági Rádiót működtette) a Budapest 94,2 MHz körzeti frekvencia hasznosítására. A közlemény szerint a Tilos Rádió továbbra is a 90,3 MHz-es frekvencián, míg a Klasszik Rádió a 92,1 MHz-es hullámhosszon lesz elérhető Budapesten és környékén.

Közölték azt is, hogy oldalukon (mediatanacs.hu)  elérhetővé teszik a Budapest 96,4 MHz körzeti, valamint az Abádszalók 89,2 MHz, a Villány 100,9 MHz helyi jellegű kereskedelmi jellegű és a Budapest 95,8 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű pályázati felhívásokat. Emellett beszéltek a tervekről is, a 6 vidéki helyi frekvenciák hasznosítását célzó pályázati felhívásokról (Dömös 104,9 MHz, Esztergom 97,4 MHz, Gyál 98,9 MHz, Pécel 91,7 MHz, Piliscsaba 102,4 MHz és Vác 94,1 MHz.

Hírforrás: NMHH

 

Nem szóltak még hozzá.

Üzenet írása

Üzenet szövege