Átalakul a Kossuth Rádió

2016 március 15-től megújulhat a közmédia első számú rádiója, a Kossuth Rádió. Hasonló átalakításra lehet számítani, mint amely tavaly történ az M1-nél és a Duna Televíziónál tudta meg a Valasz.hu internetes híroldal.Várhatóan március 15-től teljes mértékben átalakul a Kossuth Rádió műsorstruktúrája, a műsorok középpontjába a hírek kerülnek. A rádió tervei szerint kikerülnek a magazinműsorok, és minden olyan blokk, amely nem hírműsor. Ezen műsorrészek a közel 200 ezer ember által követett Bartók Rádióra kerülnek át. A legutóbbi hallgatottsági felmérésből kiderült, hogy az MR1 Kossuth Rádiót országosan több mint másfél millióan hallgatják.

Frissítve: 2015.01.17.

A Nol.hu internetes oldalnak írt hivatalos közleményben a rádió szerkesztősége tagadta, hogy a Kossuth Rádió átalakulna.

A Kossuth Rádió nem lesz hírrádió, továbbra is teljesíti közszolgálati küldetését. A műsorblokkokban gyors, hiteles, pontos, pártatlan tájékoztatást ad, legyen szó közéletről, politikáról, kultúráról, diplomáciáról, sportról, vagy az élet bármely más területéről.

 

Nem szóltak még hozzá.

Üzenet írása

Üzenet szövege