InfoRádió – Online

 

InfoRádió

Az InfoRádió Magyarországon az első olyan rádió, amely a hét minden napján reggel 5 és este 23 óra között 15 percenként jelentkezik friss budapesti, országos és nemzetközi hírekkel. A rádió kiemelt műsora az Aréna című interaktív magazin, amelynek minden nap egy fontos közéleti személyiség, politikus vagy vezető a vendége. A hallgatók részt vehetnek a beszélgetésekben, kérdéseket tehetnek fel és a műsort az interneten is nézhetik.

Az InfoRádió először 2000 októberében volt elérhető Budapesten és annak vonzáskörzetében. Az alaptőkéből Mészáros László, Hellai Péter és a Budapesti Kommunikációs Rt., a Budapesti Kommunikációs és Üzleti működtető cég részesedett. 2001 óta a BBC szakmai partnere. A rádió 2004-ben elnyerte a Superbrand címet, 2006-ban elindul a rádió internetes hírportálja is. A rádió 2008-ban került a Nobilis Kristóf érdekeltségi körébe tartozó Central European Media & Publishing Zrt 100%-os tulajdonába. A szerkesztőség 2008-ban Joseph Plitzer-emlékdíjat szerzett. A rádió 2012-től az ingyenes budapesti 88.1 MHz-es frekvencián szól.  2013-ban újabb neves elismerést szerzett, ugyanis elnyerte a Prima Primissima díjat.

InfoRádió

forrás: inforadio.hu

Minden órában és félórában 5 perces részletes híradás, minden negyedkor és háromnegyedkor a nap legfrissebb és legfontosabb információ hangzik el. A „Rendkívüli híradás” a műsorfolyam egyik legeredetibb szolgáltatása, ami azt jelenti, hogy az adást bármikor megszakíthatja nagyobb horderejű eseményeknél. A három napos időjárás jelentés minden hétköznap reggel 9 órától minden óra 02 és 32-kor hallható. Reggel 6 és 9 óra között pedig minden negyedórában értesülhetnek az InfoRádió hallgatói a legfrissebb meteorológiai helyzetről. A közlekedési hírek szintén fix időpontban, a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején 10 percenként, egyéb időkben pedig minden óra 01 és 31 percekor tájékoztatja hallgatóit az aktuális közlekedési információkról. A rádió hallgatói a legfrissebb sport hírekről sem maradhatnak le, ezeket délután négyszer (12, 13, 16 és 17 órakor), este pedig kétszer (9 és 10 órakor) szólaltatják meg a szerkesztők.

A gazdasági műsorok közül a legjelentősebb az Ébred a Piac, a Tőzsdenyitás és a Délelőtti Mérleg. További műsorok: Piaci Percek, Vállalati Percek, Délutáni Mérleg, Tőzsdezárás és Esti mérleg. Ezekben a műsorokban a legfrissebb hazai és külföldi tőzsdehírekről tájékozódhatnak a hallgatók. Szakértők elemzése, befektetési tanácsok, adóügyek, vállalati hírek, fogyasztóvédelem, pénzpiac, makrogazdaság.

A rádió kiemelt műsora az Aréna című interaktív magazin, amely minden hétköznap 18 és 19 óra között, hétvégén pedig 14 és 15 illetve 18 és 19 óra között hallható. Az Aréna vendége minden nap egy fontos közéleti személyiség, politikus, gazdasági vezető. A hallgatok interaktívan részt vehetnek a műsorban, hiszen ők is feltehetnek kérdéseket. A kérdéseket az Aréna műsor oldalán várják a szerkesztők.

InfoRádió

Műsorok: Hírek, Hírműsorok, Időjárás jelentés, Közlekedési hírek, Sport, BBC – The World Today, Ébred a piac, Tőzsdenyitás, Délelőtti Mérleg, Piaci Percek, Vállalati Percek, Délutáni Mérleg, Tőzsdezárás, Esti mérleg

InfoRádió információk

Cím: InfoRádió Kft.
1033. Budapest, Polgár u. 8-10.
Központi telefon: 06-1/483-29-50
Központi fax: 06-1/483-29-52
Adás telefonszám: 06-1/483-26-26
SMS, MMS szám: 06-20/958-55-55
Email elérhetőség: info@inforadio.hu
A rádió internetes címe: http://www.inforadio.hu
Facebook: InfoRádió Facebook oldala

Rádió frekvenciák:

88.1 MHz: Budapest és környéke